Webové stránky, které jste právě navštívili jsou studijním materiálem určeným pro zájemce o vzdělávání v gastronomických oborech. Cílovou skupinou jsou účastníci ESF projektů nebo rekvalifikací. Cílem je:
Co tyto stránky obsahují? Devadesát dva výukových témat, která je možné ve vyučování promítat na interaktivní tabuli, data projektorem nebo použít v multimediální učebně. Také forma vzdělávání je vytvořena moderním a efektivním způsobem, elektronickou formou, prostřednictvím internetu.
Témata jsou zpracována do prezentací nebo pdf dokumentů. Jsou v souladu s naším akreditovaným programem či učebními osnovami. Pro zatraktivnění výuky jsou používány interaktivní prvky. Cílem je upoutat účastníky vzdělávání, udržet jejich pozornost a zvýšit jejich zájem o kuchařskou technologii a stolničení.
Pro obě cílové skupiny jsou tyto stránky přínosem. Vyučující mohou využívat novou moderní metodu, která jim pomůže zatraktivnit výuku a zvýšit zájem studujících o obor. Všem účastníkům vzdělávání přinese tato forma nové poznatky a naučí je, jak hledat a získávat informace pro rozvoj znalostí a vědomostí v oboru.
O autorce stránek
Autorka těchto stránek se vyučila v učebním oboru kuchařka v SOU Charbulova 106 v Brně. Hned po vyučení a také při zaměstnání v oboru, vystudovala Střední školu společného stravování na Pionýrské ulici v Brně. Odborné vzdělávání si doplnila o kurz „Kuchař specialista“ a pedagogické vzdělání získala na pedagogické fakultě J.E.Purkyně v Brně. Tyto webové stránky připravila pro účastníky rekvalifikací a projektů ESF – jednoduchá obsluha hostů a příprava teplých pokrmů. Při rekvalifikacích se vstupní hesla poskytují spolu s dalšími učebními texty a pomůckami.
© 2009 Vlasta Vičanová - e-learning kuchař, číšník, výuka gastronomie
mobil (+420) 728 944 761, email: spv@ji.cz